Havenconcert Junior

Het Havenconcert Junior is sinds enkele jaren een vast onderdeel van het Goereese Havenconcert. Alle basisscholen van Goeree-Overflakkee krijgen dan de kans om met de leerlingen van groep 5 en 6 gratis een muzikale voorstelling bij te wonen. Afgelopen edities stond Ton Meijer op het podium met de voorstellingen Be Bach en Be Mozart.

 

Voor de editie van 2023 heeft de organisaties 2 bijzondere pianistes naar Goedereede weten te halen. Onder de artiestennaam Beth & Flo maken Elsbet Remijn en Claudette Verhulst sinds enkele jaren een bijzondere combinatie van cabaret en klassieke muziek. Hiermee stonden zij in oktober 2020 in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ook hun kinderconcert is verrassend, vrolijk, maar ook boordevol klassieke muziek van onder andere Camille Saint-Saƫns, Ruben Naeff, Debussy, Mozart en Gershwin.

Beth & Flo

 

Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek. Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn ontzettend goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Hoe dat op de piano klinkt, kun je in dit concert horen. Verder houdt Flo ervan op de piano om dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende, en houdt Beth erg van zingen en van bellenblaas.

Alle basisschoolleerlingen in groepen 5 en 6 op Goeree-Overflakkee worden uitgenodigd om in klassikaal verband het Havenconcert Junior 2023 bij te wonen aan de haven van Goedereede. Het Havenconcert Junior vindt plaats op vrijdag 30 juni 2023 van 11.00 tot ca. 12.15 uur. Aanmelden kan door het formulier in te vullen op aanmelden.havenconcert.nl