Afsluiting centrum

Het gehele centrum wordt de vrijdag van het Havenconcert Weekend, 30 juni 2023, om 08.00 uur afgesloten voor alle autoverkeer. De afsluiting duurt tot na het concert van zaterdagavond.

 

Verkeersborden en dranghekken markeren de afsluitingen in de Kerkstraat, het Grote Slop en bij ‘t Bekaf. Alle autoverkeer wordt doorverwezen naar het parkeerterrein ’t Hof. ’t Bekaf en Groenmarkt zijn wel bereikbaar, de afsluiting bij Zuidzijde Haven komt ter hoogte van de spiegel bij nummer 20.

 

Alleen parkeren op de dubbele zijde van de Noorzijde Haven is – voor vergunninghouders – nog mogelijk. In het eerste deel van Noordzijde Haven en op Zuidzijde Haven geldt niet parkeren. Hier worden parkeerplekken vrijgehouden als zitplaatsen voor het publiek. De parkeerplaatsen op Zuidzijde Haven vanaf het ponton tot ‘t Bekaf zijn gereserveerd voor de artiesten en materiaalwagens.

 

De ouders van de schoolkinderen, de het Havenconcert Junior zullen bezoeken, parkeren op ’t Hof. De kinderen komen lopend en onder begeleiding door de Kerkstraat naar de Markt. Het Havenconcert Junior begint om 11.00 uur en duurt tot 11.45 uur.

 

Bezoekers van het Havenconcert Open Podium wordt vrijdagavond ook gevraagd op het op ‘t Hof te parkeren. Voor laden en lossen van materialen van artiesten is een mogelijkheid ingericht aan de Zuidzijde Haven.

 

In goede samenwerking met de Goereese horeca zijn afspraken gemaakt om van het hele centrum tot aan het podium één groot terras te maken met diverse uitgiftebalies. Er wordt gezorgd voor kleine bijzettafeltjes tussen de stoelen, waar u uw drankje op kunt zetten. Ook zal een toilet geplaatst worden.