Havenconcert Junior | Vrijdag 5 juli

Het Havenconcert Junior is sinds enkele jaren een vast onderdeel van het Goereese Havenconcert. Alle basisscholen van Goeree-Overflakkee krijgen dan de kans om met de leerlingen van groep 5 en 6 gratis een muzikale voorstelling bij te wonen. Tijdens eerdere edities stonden Ton Meijer op het podium met de voorstellingen Be Bach en Be Mozart. En vorig jaar was de eer aan Beth & Flo die met een combinatie van cabaret en klassieke muziek een vrolijke interactieve kindervoorstelling neerzetten.

De theatergroep die tijdens deze editie op het podium zal plaatsnemen wilde vorig jaar al heel graag komen en zei dus volmondig “Ja!” toen de organisatie hen dit jaar opnieuw benaderde voor een optreden tijdens het Havenconcert Junior. Het Trojaanse Kalf bestaat uit Ewout Ganzevoort (1994) en Yornik Onstenk (1994). Zij leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle, waar zij beide in 2017 afstudeerden. Als theatergroep Het Trojaanse Kalf maken zij muziektheatervoorstellingen voor mensen van 8 tot 30 jaar. Centraal in de voorstellingen staan verhalen uit de muziekgeschiedenis van nul tot nu. 

Max en de minipiano

Max en de Minipiano is een speelse muzikale voorstelling over vertrouwen, identiteit en zelfontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (Het Trojaanse Kalf) spelen acht personages. Ze worden begeleid door violiste Isabelle Doodhagen en de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Elings.

In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd: Maximiliaan P. Presto. Hij blijkt een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij de wijde wereld intrekt: hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastian Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest besluit hij zijn eigen weg te gaan. 300 jaar later vinden Ewout en Yornik het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen.

Alle basisschoolleerlingen in de groepen 5 en 6 op Goeree-Overflakkee worden uitgenodigd om in klassikaal verband het Havenconcert Junior bij te wonen. Het Havenconcert Junior vindt plaats op vrijdag 5 juli 2024 vanaf 11.00 uur. Aanmelden kan door het formulier in te vullen via de link achter onderstaande button.

Scroll naar boven