Harpconcert De Kersenboom

Harpconcert De Kersenboom

Harpconcert De Kersenboom

62 62 mensen hebben dit evenement bekeken.

De kersenboom die in een weiland staat, is een grote aanwinst voor de bewoners van een vallei. Vele decennia spelen kinderen rond de boom, herders rusten tegen de stam uit, jonge geliefden zitten innig naast elkaar op een bankje bij de boom. Generaties van valleibewoners komen en gaan en maken de kersenboom deelgenoot van hun bestaan. Totdat er op een warme zomeravond tijdens het onweer een ramp gebeurt: de kersenboom gaat ten onder. De rest laat zich wellicht raden: van de overblijfselen van de boom wordt een….. harp gemaakt.

Het verhaal “De kersenboom” is geschreven en wordt verteld door Angeline Schoor. Zij schrijft reisverhalen, korte verhalen en sprookjes. In het dagelijks leven coacht zij leidinggevenden en teams op het thema leiderschap. In haar aanpak spelen muziek en taal een belangrijke rol.

De muziek bij het verhaal wordt gespeeld door harpleerlingen van Ghislaine Voorrecht, die verbonden zijn aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. De mooie openingsmuziek van het concert is: Le temps des cerises, geschreven in 1868 door Antoine Renard. Dit stuk wordt door pedaalharpen en folkharpen samen gespeeld. Het pedaalharp ensemble zal ook apart stukken spelen, die speciaal voor dit instrument geschreven zijn zoals Danse des femmes van Gretry uit la Caravane du Caire. spelers van de folkharp brengen o.a. de canon van Pachelbel ten gehore. De aandoenlijke compositie Falling leaves, geschreven door Ruth Inglefield zal zeker tot ieders verbeelding spreken.

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement:

 

Datum en tijd

05-07-24 @ 18:35
 

Locatie

Online event
 
Bekijk video
 

Share With Friends

Scroll naar boven