Havenconcert Muziekdag

Havenconcert Muziekdag zaterdag 2 juli 2022

 

De Stichting Havenconcert wil ook muziekverenigingen op het eiland een opstapje bieden meer jeugd te bereiken. Muziekverenigingen hebben te maken met een terugloop van nieuwe jeugdleden. Sommige worden hierdoor zelfs in hun voortbestaan bedreigd. Daarom is de Havenconcert Muziekdag in het leven geroepen om kinderen te laten kennismaken met muziekinstrumenten en muziek. De Muziekdag volgt op zaterdag 2 juli 2022, na het Havenconcert Junior. Tijdens deze dag organiseren muziekverenigingen op verschillende locaties op het eiland activiteiten, die nieuwe aanwas van jeugdleden zou kunnen opleveren, zoals bijvoorbeeld demonstraties van verschillende instrumenten, inloopconcerten en proeflessen.  Alle activiteiten van de Havenconcert Muziekdag zijn kosteloos te bezoeken.

 

De Stichting Havenconcert biedt hierbij ondersteuning door de verenigingen te helpen bij de marketing, het samenstellen van het programma en het vermelden van alle activiteiten op deze website. Het uiteindelijke doel is om in alle buurtschappen activiteiten te plannen, zodat de Havenconcert Muziekdag zich op het gehele eiland zal afspelen.

 

In 2021 waren Brassband Concordia (Ouddorp), Fanfare Orkest De Hoop (Stellendam), Fanfare Orkest Vooruit (Oude-Tonge), Koninklijke Fanfare Apollo (Goedereede), Muziekvereniging Wim van der Harst (Ooltgensplaat) en het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee (Middelharnis) van de partij op de Havenconcert Muziekdag. Ook dit jaar wordt gerekend op een flink aantal muziekverenigingen.

 

Zodra het programma van de Havenconcert Muziekdag bekend is wordt dat hier gepubliceerd.